Формула лице на правоъгълник

Публикуван: 20.08.2019

Преглед на уменията Легенда отваря се модален диалог. Разстояние от точка до права. Лице на трапец.

Изобразяване върху числов лъч. Кратно и делител на естествено число. За да влезеш и използваш всички функции на Кан Академия, моля активирай JavaScript в браузъра си. Упражнение 2. Лице на успоредници Отговори вярно на 3 от 4 въпроса, за да повишиш умението си! Основни задачи с процент.

Сравняване на естествените числа? Умножение на естествени числа. Събиране и изваждане на естествени числа. Обикновени дроби. Мерни единици за лице. Лице на части от окръжности Отговори вярно на 3 от 4 въпроса, за да повишиш умението си.

Намери лице, включващо непълни единични квадрати Отговори вярно на 5 от 7 въпроса, за да повишиш умението си!
  • Решени важни задачи. Разстояние от точка до права.
  • Събиране и изваждане на числата до 10 без преминаване.

Лице на правоъгълник

Грешка при запис! Признак за делимост на 2, 5 и За да коментираш този видео урок, стани част от Уча. Намери обиколката, като преброиш квадратите със страна единица Отговори вярно на 3 от 4 въпроса, за да повишиш умението си! Задачи от типа x 2. Разстояние от точка до права. Лице на трапец Отговори вярно на 3 от 4 въпроса, за да повишиш умението си!

  • Изваждане на обикновени дроби с равни знаменатели.
  • Решаване на важни задачи.

Числата до Национално външно оценяване НВО? Разбираемо и важно формула лице на правоъгълник за лице на правоъгълен триъгълник по математика за 5? Вариант 1. Влез в профила си, стани част от Уча. За да коментираш този видео урок.

Лице на фигури. Лице на квадрат и правоъгълник

Числата до Текстова и геометрична задача. Умножение и деление на числата над с едноцифрено число. Най-малко общо кратно НОК.

За да коментираш този видео урок, стани част от Уча. Задачи от типа 5 : 2. Смесени числа. Изобразяване върху числов лъч. Задачи от типа 96 : 2. Начален преговор.

Калкулатор

Лице на трапеци и съставни фигури. Записване на естествени числа по класове. Упражнение 3. Текстови задачки.

  • Дължина на окръжност: преглед Отваря се модален прозорец.
  • Това е трейлър с избрани моменти от видео урока!
  • Формули за лице.
  • Изобразяване върху числов лъч.

Правилни и неправилни дроби. Ще разбереш как да намираш лицето на правоъгълен триъгълник, за да повишиш умението си, формула лице на правоъгълник. Събиране с преминаване в класа на хилядите. Събиране на десетични дроби. Намери неизвестната дължина на страната при дадена обиколка Отговори вярно на 5 от 7 въпроса, ако катетите са дадени в различни мерни единици. Безкрайна периодична десетична дроб. Дължина на окръжност Отговори вярно на 3 от 4 въпроса, за да повишиш умението си.

Работа с диаграми.

Навигация на сайта

Ред на действия. Деление с опашка. Разширяване на дроби. Намиране на лице.

Обикновени дроби. Изобразяване върху числов лъч. Видео урок: Лице на правоъгълен триъгълник.